В Бургас 4 от заразените са медицински лица

Източниците на заразата са основно Банско и Пампорово

В Бургас 4 от заразените са медицински лица | StandartNews.com

От общо шестте доказани случая на заразени с коронавирус в Бургас, четири са медицински лица, съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров след днешното заседание на общинския кризисен щаб срещу коронавируса. Той уточни, че последният, шести доказан случай, установен снощи, е на лице от медицинския персонал в болница "Бургасмед", която вчера бе поставена под пълна карантина заради установен случай на Covid - 19.

"Лицето е специалист по здравни грижи, няма никакви оплаквания към момента, просто има доказана положителна проба и затова в момента е под карантина. В края на карантинния период, ще бъде направена повторна проба и чак тогава ще бъде свалена карантината на лечебното заведение", добави д-р Паздеров.

Днес от Националния щаб в София ще има доставка на лекарството хлорихинов фосфат за лечение на коронавирус в болнични условия. 100 опаковки от него бяха дарени от бизнесмена Кирил Домусчиев, който се лекува от коронавирус в "Софиямед". Очаква се и доставка на предпазни средства, каза още д-р Паздеров.

Броят на поставените под домашна карантина в област Бургас е около 820, а в самия град – 600. Карантинираните в лечебните заведения медицински лица са 104.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай