Удълбочават плавателния път по Дунав

Втори ден до остров Белене работи драгажна техника

Удълбочават плавателния път по Дунав | StandartNews.com

Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе осъществява ново драгиране по река Дунав с цел обезпечаване на фарватера (плавателния път) в критичните участъци, съобщи БТА.

Втори ден в района на остров Белене, където е най-критичното място в българо-румънската част на реката, работи драгажна техника. Според прогнозите там ще се изгребат около 46 000 кубически метра наноси. Веднага след това екипите ще се насочат към остров Вардим, където е планирано разширение на фарватера поради голямо стеснение в критичен участък. Очаква се там да бъдат издрагирани около 34 000 кубически метра материал. Срокът за приключване на работата край двата острова е 13 дни.

Срокът за приключване на работата в двата участъка е 13 дни. От ИАППД припомнят, че това е третият драгаж, който се извършва през това лято.

Дейностите по удълбочаването се извършват от „Космос Шипинг“ АД. Агенцията за Дунав подписа тригодишен договор с варненското дружество, като стойността му е 6 730 640 лева без ДДС. „Космос Шипинг“ драгира фарватера и през 2018 г. и 2019 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай