Ученици поздравиха Община Стара Загора за 1 март- Баба Марта

Ученици от СУ „Васил Левски“ поздравиха ръководството на Община Стара Загора за 1 март- Баба Марта

Ученици поздравиха Община Стара Загора за 1 март- Баба Марта | StandartNews.com

На днешния празник – Баба Марта, възпитаници на старозагорското  СУ „Васил Левски“ поднесоха ръчно изработени мартеници на ръководство на община Стара Загора. Те бяха посрещнати от зам.-кметовете Иванка Сотирова и Милена Желева, както и началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

Второкласничката Мариана Иванова зарадва присъстващите с изпълнение на песента „Лаленце се люлее“, а ученичките в 4 клас Милена Енчева и Антония Илиева нарекоха мартеничките да донесат здраве и щастие на всички хора.„Баба Марта ни обича с пролетта пристига тя. С мартенички ни закичва като истински цветя. Пъстри- бели и червени тя на всички ще дари, да сме здрави и засмени, да сме умни и добри“, пожелаха още учениците.

Малчуганите от група „Мики Маус“ на  Детска градина №2 „Зорница“ също отправиха празничен поздрав по повод Националния празник под надслов „Аз обичам България! Аз съм наследник!“.

В онлайн послание към всички, които се грижат за тях, с песни, танци, стихове и много обич в сърцата те показаха, че са горди и щастливи наследници на велики деди, на хората оцелели през вековете и опазили езика и националната същност на българина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай