Петък,

Тест драйв на електромобил в училище

От: Failed to load user -
2181
Тест драйв на електромобил в училище
A
A
A

Разград. Тест драйв на колата на бъдещето организира училище в Разград. Школската управа на основно училище "Васил Левски" кани всички маниаци, които искат да се повозят на електромобил, да направят кръгче в двора на училището.

Демонстрацията е насрочена за събота като част от международния проект NELLII, който подкрепя ученето през целия живот.

Идеята е децата да покажат на възрастните предимствата на новите технологии и нуждата от знаенето на чужди езици, обясни директорката Диана Първанова. В рамките на демонстрациите малчугани от втори клас ще преподават европейски езици на бабите и дядовците си и ще ги препитват на дъската.

Важното е децата и възрастните да свикнат с мисълта, че бързо променящият се 21 век ще изисква от всички придобиване на повече знания през целия живот и усвояване на нови и нови ключови компетентности, обясниха педагозите.

Проектът NELLII е инициатива на Европейската комисия. В България организатор на проявите е МОМН. Програмата предвижда на 20 октомври в цялата страна да се проведат различни училищни инициативи, свързани с необходимостта от учене през целия живот. Заключителният етап на проекта е планиран за края на октомври в Габрово.Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички