Неделя,

„Танцова въртележка“ събира близо 900 танцьори в Г. Оряховица

От: Матей Бонев -
142
„Танцова въртележка“ събира  близо 900 танцьори в Г. Оряховица
A
A
A


  Двойно повече танцьори  в сравнение с миналата годината, до този момент близо 900, са подали заявки за участие във второто издание на Националния танцов конкурс „Танцова въртележка“. Това съобщиха домакините от народното читалище „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица. Конкурсът ще се  проведе от 12 до 14 април със съдействието на общината.
 Участниците от 29 танцови школи от страната, на възраст от 5 до 18 години, ще изпълнят общо 260 танца в три жанра – съвременни танци, характерни танци и класически балет. Журито с председател Цветанка Гергинова, съдия в националния конкурс „Път към славата“, председател на жури в Movmnt International Dance Competition, ще определи победителите по 3 критерия – техника на изпълнение, хореография и композиция и сценично присъствие.
  Организаторите са подготвили богат награден фонд във втората „Танцова въртележка“ – общо 4500 лв. Ще бъдат присъдени 5 награди за авторство/ хореография, 2 Гран При, 160 медала за класиралите се на първите 3 места в отделните категории, 104 купи за I, II и III място. Предвидени са и 13 специални награди, дипломи грамоти за всички участници.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията