Свършиха билетите за пътуването с влак по стъпките на Вазов

Влакът ще бъде теглен от един от най-новите локомотиви на БДЖ - от серията на т. нар. "Ханове"

Свършиха билетите за пътуването с влак по стъпките на Вазов | StandartNews.com

Заради големия интерес за пътуването из Искърското дефиле по стъпките на Вазов, билетите бързо свършиха.

Патриотичното пътуване е организирано от доктор Андрей Маринков и сдружение „Обединени Балкани“ и е под наслов „Не се гаси туй, що не гасне“.

Любимият лекар на община Своге ще потопи гостите в приключение, тръгвайки на 7 август с влак, който ще бъде теглен с един от най-новите локомотиви на БДЖ - от серията на т.нар. "Ханове".

Пътуването ще съчетава красиви гледки и богата програма, а на 8-ми август ще се състои всенародно веселие и курбан в село Лесковдол.

Гостите на това приключение ще се насладят на богата фолклорна програма, изнесена от певчески и танцови състави от Дефилето и литератулно-музикални изпълнения на самодейни състави към читалищата „Народна култура 1954“ и „Искра 1928“, танцова школа "Шопите", народните творци Филип Синапов и Мария Иванова.

Артистите ще пресъздадат образите на героите от Дефилето -  Иван Вазов, Дядо Йоцо и Баба Илийца.

А на 8 август от 13 часа в село Лесковдол ще бъде открит и паметен исторически знак. Специални гости на събитието ще бъдат деца от Република Северна Македония."Баба Меца" е най-мощният парен локомотив в Европа. Неговата колоосна система по формулата 1-6-2, проектирана от български инженери, е уникална за света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай