Ст.Загора вече плаща парите за новородени деца

Право да получат еднократна финансова помощ, ще имат родители или осиновители, от които поне един е български гражданин

Ст.Загора вече плаща парите за новородени деца | StandartNews.com

Вече се приемат документи за отпускане на еднократна финансова подкрепа при раждане или осиновяване на дете на територията на Oбщина Стара Загора, съгласно приетия с решение на Общински съвет Стара Загора „Правилник за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора“.

Документът влезе в сила на 1 юни 2020г. и има действие занапред, при което финансовата подкрепа ще бъде предоставяна на родители, отговарящи на изискванията на Правилника, за децата, родени от 1 юни 2020 година.

 

Право да получат еднократна финансова помощ, ще имат родители или осиновители, от които поне един е български гражданин, с повече от три години постоянен и настоящ адрес на територията на старозагорската община. Освен това, родителите е необходимо да имат завършено средно или висше образование към момента на раждане на детето. Няма да се допуска подпомагане на родители или осиновители, чиито деца се отглеждат в специализирана институция за отглеждане.

 

            Конкретният размер на финансовата подкрепа на родителите, според поредността на раждане на детето за периода от 01.06.2020г. до 31.12.2020г. включително е както следва:

 

            1. На родителите/осиновилите със завършено средно образование, се предоставя финансова подкрепа за родените от тях деца в размер:

            1.1. за първо дете – 400 лева.

            1.2. за второ дете – 450 лева;

            1.3. за трето дете – 500 лева.

 

            2. На родителите/осиновители, поне единият от които е със завършено висше образование, се предоставя финансова подкрепа за родените от тях деца в размер:

            2.1. за първо дете – 500 лева;

            2.2. за второ дете – 550 лева;

            2.3. за трето дете – 600 лева;

 

            Документи се подават всеки работен ден на гише „Деловодство“ в Център за информация и услуги в сградата на община Стара Загора.

 

            За допълнителна информация може да се обръщате на тел. 042/614 871 и 042/614 879

            Заявлението може да изтеглите от тук: https://www.starazagora.bg/uploads/posts/z-pomostdete.pdf

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай