Стотици старозагорци се включиха в „Зелената инициатива“ на Община Стара Загора

За по-малко от час, стотици старозагорци допринесоха за увеличаване на зеленината в парк „Борова гора“

Стотици старозагорци се включиха в „Зелената инициатива“ на Община Стара Загора | StandartNews.com

За по-малко от час, стотици старозагорци допринесоха за увеличаване на зеленината в парк „Борова гора“. Две хиляди контейнерни фиданки от вида „Черен бор“ вече са част от горския фонд над Стара Загора. Кметът на общината Живко Тодоров поздрави всички, които отделиха от съботата си, за да засадят дръвче и да бъдат част от „Зелената инициатива 2023“. Почвата бе предварително обработена механизирано, за да е готова за еко инициативата.

Директорът на Държавно горско стопанство – инж. Иван Чергеланов, даде подробности за технологията за правилно засаждане. „През 2019 година, заедно залесихме 10 хиляди дръвчета, прихванатите са около 80%. Всяка година има загуби, но занапред ще правим попълвания. Очакванията ни са да достигнем 100%, като така ще сме компенсирали растителността на около 400 дка площ над Стара Загора“, сподели преди старта на инициативата той.

В „Зелената инициатива“ се включиха зам.-кметовете на Община Стара Загора Радостин Танев, Красимира Чахова и Надежда Чакърова, общински съветници, представители на различни институции, граждански организации, спортни клубове, малки и големи старозагорци.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай