Стартира системата за видеонаблюдение в Кирково

Осигурено е видеонаблюдение на най-невралгичните точки на общината

Стартира системата за видеонаблюдение в Кирково | StandartNews.com

С цел превантивна дейност и осъществяване на контрол за движение вече функционира система за видеонаблюдение на обществени места в община Кирково. Така се подобрява сигурността на жителите и гостите, както и на всички преминаващи през общината, пътувайки от и за Гърция през ГКПП „Маказа”, съобщиха от общинска администрация.

Осигурено е видеонаблюдение на най-невралгичните точки на общината. Това са входовете и изходите на община Кирково, разклонът за с. Върбен, с. Пресека, с. Подкова, също мостът  на Кирково за ГКПП „Маказа”.

Системата е базирана на съвременните цифрови технологии и има възможност да бъде разширявана. Камерите са високотехнологични с много добра разделителна способност. Благодарение на специална ANPR система за разпознаване на регистрационни табели могат да се различават номерата на преминаващите автомобили. Системата е под непрекъснат мониторинг. Всички камери са свързани помежду си с общ софтуер и предават информацията в реално време към Центъра за управление на трафика, който се намира в РУ Кирково.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай