Стартира кампанията "Подай ръка – спаси живот“

Със средствата се формира фонд за подпомагане на тежко болни деца и младежи от града в случаи, при които лечението не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове

Стартира кампанията "Подай ръка – спаси живот“ | StandartNews.com

В Ямбол  за 11-та поредна година стартира традиционната благотворителна кампания за Коледа  на общината „Подай ръка – спаси живот“. Със средствата се формира фонд за подпомагане на тежко болни деца и младежи от града в случаи, при които лечението не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. През годините със средства от фонда са били подпомогнати десетки деца и младежи от Ямбол в труден за тях и семейството им момент.
 И тази година средствата ще се набират основно с разпространението и благотворителната продажба на коледни картички с рисунки на деца от ямболските училища и детски градини, на символичната цена от 1 лев. Десет рисунки са били подбрани от общо 720 творби, постъпили в конкурса на тема „Коледа“.
 Благотворителните картички могат да бъдат закупени в изнесените пунктове в просветни и културни институти, както и в сградата на община Ямбол – от центъра за информация и обслужване или в стая 221, допълват организаторите.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай