Стара Загора участва в 38-ото Международно туристическо изложение

С музика на квартет тромбони посрещат на старозагорския щанд по време на международно туристическо изложение в София

Стара Загора участва в 38-ото Международно туристическо изложение | StandartNews.com

Община Стара Загора участва в 38-ото Международно туристическо изложение „Ваканция и СПА експо “, което се провежда днес и утре в София. Гостите на щанда се посрещат със специална програма на Квартет тромбони от Държавна опера – Стара Загора.  Пред посетителите на форума Стара Загора представя своя туристически потенциал и презентира своите туристически обекти, природни забележителности, туристически атракции, места за настаняване.

Възхита предизвикват изложените иновативни изделия от липа като сладко, ароматна вода и чай, както и реплики на експонати от фонда на Регионален исторически музей, както и атрактивни фотоси, мултимедийни презентации, рекламно-информационни материали. Засилен интерес посетителите проявяват по отношение на предстоящите фестивали и празници от Културния календар на Община Стара Загора, както и спортните мероприятия за 2022 година.

Старозагорският щанд беше посетен от министъра на туризма Христо Проданов, който се запозна с новите брандирани с туристическото лого на Стара Загора продукти.

Ресорният зам.-кмет Милена Желева и началникът на отдел „Туризъм и младежки дейности“ в общината взеха участие в кръгла маса и дискусия на тема “Развитието на туризма в общините“. 

Двудневното изложение е най-важното събитие в календара на туристическата индустрия в България, което всяка година привлича водещи компании от страната и света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай