Стара Загора става снимачна площадка на нов игрален български филм

Филмът се реализира по идея и с финансовата и логистична подкрепа на Община Стара Загора

Стара Загора става снимачна площадка на нов игрален български филм | StandartNews.com

Стара Загора ще бъде снимачна площадка на нов български филм. Участие в него ще вземат старозагорецът Пенко Господинов, чаровната Яна Маринова и още куп родни звезди, които създателите пазят в тайна. Сценарист и съпродуцент на лентата е Николай Колев – Нико, създал хитовите филма „11 А“ и „12 А“, другият съпродуцент е Христо Дерменджиев стои зад успешните филми „Възвишение“, а режисьор е Андрей Андонов. В снимките Стара Загора ще бъде вплерена умело в сюжета и ще запечата редица интересни и важни за града и общината места.

„В Стара Загора ще бъде заснет пълнометражен игрален български филм, който ще допринесе за да получи града вниманието, което заслужава. Той ще бъде насочен към младите хора и към всички любители на киното “, разказа зам.-кметът Милена Желева. 

„Филмът ще разглежда една от най-актуалните теми сред младите хора – виртуалната реалност. В този електронен век , проблемът за виртуалното общуване е на дневен ред“, открехна завесата талантливата актриса Яна Маринова. От думите ѝ стана ясно, че участие в лентата ще вземат и много старозагорци, а предстои и избирането на главния герой във филма.Заглавието към момента е в работен вариант и се пази в тайна.

 „В Стара Загора срещнах много талантливи деца и така се зароди идеята да създадем филм, в който да покажем града. Когато споделих тази моя идея срещнах огромна подкрепа в лицето на община Стара Загора, на кмета Живко Тодоров и на зам.-кмета Милена Желева“, разказа сценаристът на лентата Николай Колев- Нико. „Искаме да направим красив филм, който да третира актуални теми“, категоричен е той.

Режисьорът Андрей Андонов е допълни, че градът има много красиви места и е подходящ за правене на филм през всички сезони. Той е категоричен, че цялото действие ще бъде заснето в Стара Загора. „Нямам търпение да започнат снимките на филма. Смисленият сценарии, които поставя по много атрактивен начин една много актуална и сериозна тема“, обяви пленяващият актьор Пенко Господинов.

„Стара Загора има страхотни места. Ще запечатаме тези неща, за да може градът да стане визитка на България. Искаме да направим един красив филм“, заяви продуцентът Христо Дерменджиев.

Първите снимки се очаква да бъдат заснети през август, а съвсем скоро ще бъдат обявени и кастинг за участие във филма. Очаква се филмът да излезе на голям екран през есента на 2023г. в Стара Загора.

Филмът се реализира по идея и с финансовата и логистична подкрепа на Община Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай