Стана ясна причината за пожара в "Купола"

Кметът на Благоевград Илко Стоянов е в постоянна връзка с шефа на пожарната

Стана ясна причината за пожара в "Купола" | StandartNews.com

Стана ясна причината за пожара в емблематичната благоевградска сграда „Купола”.  Малко преди 06. 00 часа днес една от най-красивите сгради в Благоевград пламна. В постройката се намират банкова институция, хитовата дискотека ТНЕ FACE и пиано бар "Балкантон". Според огнеборците огънят е тръгнал от ел таблото, което захранва пиано бар "Балкантон".

Таблото е отвън на сградата и пожарът е тръгнал по кабелите, достигнал до купола над банката, разпространил се в страни и обхванал съседни сгради.

Няколко екипа огнеборци са на мястото на инцидента, огънят е загасен, но все още тлеят малки огнища, предаде struma.com. Задимено е навсякъде. Щетите са големи. Банката е наводнена от водата, с която гасят огнеборците.

В сградата, която е унищожена, не може да се влезе. На място са още представители на кметската институция, полицаи, банкери, собственици на заведенията и магазините, в съседство.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов е в постоянен диалог с инж. Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

В готовност са и екипи на общинска фирма „Биострой“, които да съдействат с доставяне на допълнителна вода за погасяване на огъня, ако е необходимо. След овладяване на пожара, служители на фирмата са ангажирани да почистят периметъра около сградата.

От страна на Общинска администрация е подаден сигнал и към фирмата застраховател на обекта, който е частна собственост. Предстои да бъде направен детайлен оглед за установяване на щетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай