След адския взрив! Провериха въздуха в Казанлък

Нови подробности от разследването

След адския взрив! Провериха въздуха в Казанлък | StandartNews.com

Взривилият се тежкотоварен автомобил на митницата в Казанлък е превозвал диетилов етер. Това съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за взривения камион. Въздухът лютял

За щастие, при инцидента няма пострадали, потвърди инспекторът.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Адски взрив в Казанлък, цялата полиция накрак (СНИМКИ)

Вчера в 20:40 часа в Оперативния център на пожарната е подаден сигнал за силен шум и взрив в района на митницата в Казанлък. На място е изпратен един пожарен автомобил. Екипът установява, че в товарен автомобил се е взривил един от контейнерите, в които се е превозвал диетилов етер. Вследствие на това се е разрушила покривната част на превозното средство, засегнат е съседен товарен автомобил с хасковска регистрация.

В късната част на денонощието около 1:00 часа е извикан екип от Пловдив със специализирана техника за замерване на вредностите във въздуха, за да се установи дали има взривоопасна концентрация или вредни вещества, които се разнасят във въздуха. Установено е, че всичко е в норми и няма никаква опасност за населението в близост.

В момента от Районното управление в Казанлък извършват оглед, води се разследване. На място все още има пожарен автомобил, който извършва дежурство.

Припомняме, че районът на инцидента е отцепен от снощи. Митницата в Казанлък се намира в непосредствена близост до оръжейния завод "Арсенал" АД.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи