Първи подробности за взривения камион. Въздухът лютял

Шофьорът бил кабината

Първи подробности за взривения камион. Въздухът лютял | StandartNews.com

Камионът, който се взриви в близост до оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък, е с чужда регистрация. Втори камион е бил отстрани до него и е получил щети.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Адски взрив в Казанлък, цялата полиция накрак (СНИМКИ)

Инцидентът стана малко преди 21 часа в събота вечер на паркинга на митницата в Казанлък. Служителите на митницата са евакуирани.

Камионът е идвал от Германия. Странното за разследващите е, че камионът, който се е взривил е разцепен на две, а този, който е бил в непосредствена близост до него е със силни обгаряния.

На място се усещала лютивина по устните и езика.

Тирът е карал бидони с етер за завод „Арсенал” от Германия. Шофьорът е бил в камиона, но не е пострадал, съобщава presstv.bg.

В понеделник бидоните с взривоопасните вещества е трябвало да бъдат вкарани във военната фабрика в Казанлък. Вторият камион е превозвал профили. Шофьорът също е бил вътре по време на инцидента, но не е ранен.

Митницата в Казанлък се намира на метри от завод „Арсенал”. Пожарът в тежкотоварния камион е овладян от екип на казанлъшката пожарна. От близките кооперации в града са чули гръм. Някои разказват, че стъклата им са се разтресли.

Странното в случая е, че реално не е имало огън, действията по гасене са били минимални. Причините за инцидента все още не са ясни.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи