Силистра кани поетите да пишат за любовта и виното

Състезанието ще премине под надслова „Любовта е пиянство или пиянство от любов”.

Поетичен конкурс, посветен на  14 февруари – Денят на Свети Трифон Зарезан и на Свети Валентин,  организира община Силистра.

Състезанието в мерена реч ще премине под надслова „Любовта е пиянство или пиянство от любов”. В него магат да  участват автори, навършили пълнолетие, като представят стихотворения, които не са публикувани досега и не са били  включвани в други конкурси за поезия.

Поетичната надпревара, която се организира за осемнадесети път в крайдунавския град, се провежда под патронажа на кмета на Силистра доктор Юлиян Найденов, а финалната церемония е насрочена за 21 февруари  в залата на кметството.  За отличените творби е предвиден награден фонд от 550 лева, съобщават   от отдел „Култура” в общината, които заедно с литературния клуб „Реката и приятели”  организират конкурса.

Поетите, изкушени да се състезават помежду си със строфи, посветени на любовта и виното, могат да  получат допълнителна информация за конкурса на тел: 086/816 273, e-mail: [email protected]. Адресът, на който следва да се пращат  стихотворенията е: Силистра – 7500, ул. „Симеон Велики” №33, Община Силистра, стая 314, за конкурса „Любовта е пиянство или пиянство от любов”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай