Събраха 26 200 лева за лечението на Васко и Мюрфе

Хората в Кърджали разтвориха сърцата си за тези две деца

Събраха 26 200 лева за лечението на Васко и Мюрфе | StandartNews.com

Над 26 200 лева са събрани по време на традиционната благотворителна кампания „Да подарим надежда за Коледа", която се провежда ежегодно под патронажа на областния управител на Кърджали. В инициативата през 2019 г. участваха 41 дарители – учебни заведения от  областта, Центрове за работа с деца, читалища, Регионалната структура на Съюза на инвалидите, РД „Социално подпомагане”. Кампанията обедини жителите на областта в подкрепа на 6-годишния Васил Търпанов от Кърджали и Мюрфе Юсеин, на 13 години, от с. Бащино. И двамата са диагностицирани с тумор в мозъка и се нуждаят от постоперативно лечение.

На 19 декември във фоайето на театъра в Кърджали се проведе традиционният коледен базар, на който ученици от цялата област продаваха ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в подкрепа на благородната кауза. Празничната вечер продължи и с голям концерт на ученици от ЕГ „Христо Ботев” Кърджали, като предостави най–голямата сума - близо 11 300 лв. Участваха и ученици от Крумовград, Ардино и Джебел.

„Хората в Кърджали разтвориха сърцата си за тези две деца. Ако има по-малко позитивен момент в кампанията е, че за съжаление, бизнесът в Кърджали не реагира така както очаквахме, нямаме постъпили суми от фирми”, изтъкна областният управител Никола Чанев и благодари на всички ученици, институции, граждани, подкрепили инициативата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай