С кино под звездите приключва 12-то издание на Еко фестивал Казанлък 2022

Лятното кино ще започне на 5-и август от 21:30 ч. в центъра на село Средногорово

С кино под звездите приключва 12-то издание на Еко фестивал Казанлък 2022 | StandartNews.com

Финалът на 12-то издание на Еко фестивал Казанлък наближава. Организатори на ициативата са сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, осъществена по проект „По-Зелена Европа” на програма „Европейски корпус за солидарност”.

Краят на фестивала ще бъде даден с организиране на лятно кино в с. Средногорово, община Казанлък, където казанлъшката организация започна изграждане на еко център „Зелена Европа”. В него по различни дейности ще се осъществяват инициативи, насочени към екологосъобразен начин на живот за младежи от цяла Европа.

Лятното кино ще започне на 5-и август / петък/ от 21:30 ч. в центъра на село Средногорово с излъчване на кратките екологични филми, чиито снимки предизвикаха голям интерес в града ни и бяха създадени от доброволците на младежката организация по посочения проект.

След това ще бъде излъчен филма, насочен към глобалните екологични промени „Целуни Земята”, в който се дават реални решения за това как да намалим глобалното затопляне и като цяло замърсяването на околната среда от човешката дейност.

Организаторите благодарят за съдействието за организиране на събитието на Народно читалище „Просвета-1902 г.” и кметство с. Средногорово.

Още информация за събитието може да видите тук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай