Вторник,

С кино под звездите приключва 12-то издание на Еко фестивал Казанлък 2022

От: Стандарт -
727
С кино под звездите приключва 12-то издание на Еко фестивал Казанлък 2022
A
A
A

Финалът на 12-то издание на Еко фестивал Казанлък наближава. Организатори на ициативата са сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, осъществена по проект „По-Зелена Европа” на програма „Европейски корпус за солидарност”.

Краят на фестивала ще бъде даден с организиране на лятно кино в с. Средногорово, община Казанлък, където казанлъшката организация започна изграждане на еко център „Зелена Европа”. В него по различни дейности ще се осъществяват инициативи, насочени към екологосъобразен начин на живот за младежи от цяла Европа.

Лятното кино ще започне на 5-и август / петък/ от 21:30 ч. в центъра на село Средногорово с излъчване на кратките екологични филми, чиито снимки предизвикаха голям интерес в града ни и бяха създадени от доброволците на младежката организация по посочения проект.

След това ще бъде излъчен филма, насочен към глобалните екологични промени „Целуни Земята”, в който се дават реални решения за това как да намалим глобалното затопляне и като цяло замърсяването на околната среда от човешката дейност.

Организаторите благодарят за съдействието за организиране на събитието на Народно читалище „Просвета-1902 г.” и кметство с. Средногорово.

Още информация за събитието може да видите тук


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички