Русенска сграда ще е лице на пощенска картичка на ЕК

Това е Речният информационен център на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура”

Русенска сграда ще е лице на пощенска картичка на ЕК | StandartNews.com

Снимка на русенска сграда е отличена в коркурса на ЕК „Европа в моя регион”. Конкурсът е за фотоси на успешно реализирани международни проекти. Избраната снимка ще краси пощенска картичка на ЕК.

Отличената фотография е на Речния информационен център на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура” и е дело на русенския фотограф Явор Мичев, съобщава Дунав мост.  Центърът е изграден по проект „Създаване на речна информационна система по българската чост на река Дунав” – БУЛРИС, финансиран от ОП „Транспорт 2007-2013”.

Центърът за речни информационни услуги в Русе е открит официално на 10 септември 2015 година. С откриването му България става първата страна в Европа, която разполага с административен и оперативен център за контрол на трафика по река Дунав.

Системата БУЛРИС представлява комуникационна мрежа в съответствие с всички технически насоки при планирането, въвеждането и оперативното използване на речните информационни системи с цел осигуряване на ефективно и безопасно корабоплаване по вътрешните водни пътища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай