Сряда,

Русенска сграда ще е лице на пощенска картичка на ЕК

От: Стандарт, снимка Дунав мост -
Русенска сграда ще е лице на пощенска картичка на ЕК
A
A
A

Снимка на русенска сграда е отличена в коркурса на ЕК „Европа в моя регион”. Конкурсът е за фотоси на успешно реализирани международни проекти. Избраната снимка ще краси пощенска картичка на ЕК.

Отличената фотография е на Речния информационен център на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура” и е дело на русенския фотограф Явор Мичев, съобщава Дунав мост.  Центърът е изграден по проект „Създаване на речна информационна система по българската чост на река Дунав” – БУЛРИС, финансиран от ОП „Транспорт 2007-2013”.

Центърът за речни информационни услуги в Русе е открит официално на 10 септември 2015 година. С откриването му България става първата страна в Европа, която разполага с административен и оперативен център за контрол на трафика по река Дунав.

Системата БУЛРИС представлява комуникационна мрежа в съответствие с всички технически насоки при планирането, въвеждането и оперативното използване на речните информационни системи с цел осигуряване на ефективно и безопасно корабоплаване по вътрешните водни пътища.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички