Радев: Висока е цената на всяка победа

Държавният глава е гост на празника на Благоевград

Радев: Висока е цената на всяка победа | StandartNews.com

 

„Нека вярата, че България ще пребъде, ни дава сили смело да чертаем бъдещето на нашия народ и на Пиринска Македония“, заяви в Благоевград президентът Румен Радев. Той участва в честванията на 108 години от второто освобождаването на Горна Джумая / Благоевград/.

"Показателни са думите на редица чуждестранни военни наблюдатели, на съвременниците на тогавашните събития, че са виждали много самоотвержени армии на бойното поле, но не и равен на българския патриотизъм", изтъкна в словото си държавния глава. „Победите, борбата за независима и обединена България имат висока цена, на бойните полета оставят живота си хиляди доброволци и мобилизирани от цялото българско землище“, каза още Румен Радев и призова в днешния ден да склоним глава в знак на почит и благодарност за тяхната безпределна любов и саможертва за България.

Спектакъл на ансамбъл "Пирин" зарадва жители и гости на града, група "Сигнал" също изпя свои хитов, а светлинно шоу ще закрие празничния ден.

Радев прие тържествения строй на войниците от поделение 26 400 и след това поздрави присъстващите, като им пожела повече успехи в желанието да направят Благоевград още по-хубав град. В тържествата участва кметът на община Благоевград Румен Томов, както и Неврокопския митрополит Серафим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай