Първи турнир по БОЧА в Благоевград

В турнира участваха 6 отбора от Благоевград, Кюстендил и Ловеч

Първи турнир по БОЧА в Благоевград | StandartNews.com

Първи по рода си турнир по БОЧА за лица с физически и ментални увреждания се проведе в Благоевград. Турнирът бе открит от зам.-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. Участват потребители на социални услуги от Благоевград, Кюстендил и Ловеч.

Христина Шопова приветства участниците в състезанието и даде старт на турнира като хвърли първата джак топка.

В турнира взеха участие 6 отбора - отбор „Ильо войвода“ от Кюстендил – потребители от Дом за лица с физически увреждания, отбор „Люляков град“ от Ловеч – потребители от Център за социална рехабилитация и интеграция, отбор „Слънчев дом“от Благоевград – потребители от Защитено жилище „Слънчев дом“, отбор „Струма“от Благоевград – потребители от Защитено жилище „Струма“, отбор „Искра – Зорница“ от Благоевград – потребители от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитено жилище „Искра“, отбор „Струмско“ – потребители от Защитено жилище „Струма“.

След изключително оспорвани игри първото място зае отбор „Струма“-гр. Благоевград, които получиха купа, грамота и златни медали.
2-ро място, сребърни медали и купа завоюва  отбор „Слънчев дом“ – гр.Благоевград, а
3-то  място, бронзови медали и купа сечели отбор „Люляков град“ – гр.Ловеч

Идеята е в бъдеще турнирът да се провежда ежегодно с участието на отбори на потребители на социални услуги от България и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай