Празник по време на ковид: Как го отбелязва Бургас

Рибният курбан е за медиците и пациентите в ковид отделенията

Празник по време на ковид: Как го отбелязва Бургас | StandartNews.com

Бургас посреща празника си - Никулден, по нетрадиционен начин. Заради ковид пандемията празненствата ще са различни, виртуални и съпричастни, съобщава БТВ.

Стефан Диомов се качи на покрива на сградата на общината, където записват изпълнителите за празничния концерт, който ще се излъчва тази вечер онлайн.

Заради усложнената епидемиологична обстановка, всички събития ще се проведат в различен онлайн формат. Традиционната снимка на имениците, която се прави на площада, сега е колаж. Получени са снимките на 87 бургазлии, които празнуват имен ден днес.

Рибата и рибният курбан, близо 3 хиляди порции, които се раздаваха на хората безплатно, сега ще отидат за болниците, за пациентите и лекарите, които се борят с COVID-19.

"Тази риба и рибената чорба да стоплят сърцата на медиците, които са на първа линия в бургаските болници. Да стане един Великден за бургаските медици, по-скоро да се измъкнем от ситуацията, в която сме, да има здраве и повече усмивки в града!", казва Павлин Димитров от ОП „Туризъм“ в  община Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай