Сряда,

Повече полицаи в Банско за зимата

От: Стандарт -
100
Повече полицаи в Банско за зимата
A
A
A

42-ма служители на полицията и жандармерията ще се грижат през зимния сезон за сигурността на туристите и обществения ред в Банско. От днес в курорта са и четирима полицаи от Гърция и Румъния. Те ще патрулират с българските си колеги, като основният им ангажимент е да съдействат на своите сънародници, почиващи в зимния курорт, и да им помагат в случаи на конфликти. Засилено ще е присъствието на органите на реда там, където има най-голямо струпване на хора, както в града, така и в ски зоната.

Контролно-пропускателни пунктове ще има на трите входа в Банско. Ще се проверяват хора и автомобили, като основната цел е недопускане на тежки криминални престъпления.

Банско очаква увеличение на туристите през зимата, каза кметът на общината Иван Кадев: „Прогнозите са добри, положителни, обнадеждаващи, надявам се, че ще бъдем свидетели на един много силен сезон.“

На въпрос как ще се реши проблемът с недостига на зони за паркиране, кметът отговори: „С паркингите нещата стоят по-различно. Там е необходима по-задълбочена стратегия, ще работим в тази посока – да облекчим натоварения трафик в града“.

Полицаите от България, Румъния и Гърция ще бъдат командировани до 8 март догодина.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички