Повече полицаи в Банско за зимата

Контролно-пропускателни пунктове ще има на трите входа на града

Повече полицаи в Банско за зимата | StandartNews.com

42-ма служители на полицията и жандармерията ще се грижат през зимния сезон за сигурността на туристите и обществения ред в Банско. От днес в курорта са и четирима полицаи от Гърция и Румъния. Те ще патрулират с българските си колеги, като основният им ангажимент е да съдействат на своите сънародници, почиващи в зимния курорт, и да им помагат в случаи на конфликти. Засилено ще е присъствието на органите на реда там, където има най-голямо струпване на хора, както в града, така и в ски зоната.

Контролно-пропускателни пунктове ще има на трите входа в Банско. Ще се проверяват хора и автомобили, като основната цел е недопускане на тежки криминални престъпления.

Банско очаква увеличение на туристите през зимата, каза кметът на общината Иван Кадев: „Прогнозите са добри, положителни, обнадеждаващи, надявам се, че ще бъдем свидетели на един много силен сезон.“

На въпрос как ще се реши проблемът с недостига на зони за паркиране, кметът отговори: „С паркингите нещата стоят по-различно. Там е необходима по-задълбочена стратегия, ще работим в тази посока – да облекчим натоварения трафик в града“.

Полицаите от България, Румъния и Гърция ще бъдат командировани до 8 март догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай