Потушен е пожар в училище в Кърджали

Евакуирани са четири деца и две учителки

Потушен е пожар в училище в Кърджали | StandartNews.com

Сигнал за пожар в мазето на ПГ „Васил Левски“ в Кърджали е подаден днес в 13,20 часа. По първоначални данни няма сериозно пострадали,  съобщиха от ОД на МВР Кърджали. Ученици, преподаватели и помощен персонал са напуснали сградата, а пристигналите полицаи и пожарникари евакуирали четири деца и две учителки със стълба от втория етаж. Преподавателките и едно от децата са били транспортирани в Центъра за спешна помощ. Медицинска помощ е оказана и на пожарникар, който е с травма на главата. На място на произшествието са изпратени полицейски патрули и 10 служители на РУ-Кърджали, 3 екипа на РСПБЗН-Кърджали и 1 на РСПБЗН-Момчилград.  Улицата, на която се намира сградата, е била отцепена, а пожарът е потушен. Причините за произшествието са в процес на изясняване. Предстои оглед от дежурна оперативна група от РУ-Кърджали.
Четири деца и две учителки са били изведени от пожарникари от втория етаж на сградата, което пламна в ранния следобед днес в Кърджали. Всички 60 ученици и целият персонал на учебното заведение - 15 души, са напуснали преди това сградата. Едно от децата е получило леко нараняване в бързината при слизането от стълбите.  
По непотвърдена информация не е изключено пожарът да е тръгнал от незагасена цигара, хвърлена от ученик.
От МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Кърджали уточниха, че двете обгазени преподавателки са били настанени в ОАИЛ.
В болницата в момента се намира и пострадалият ученик, който се е оплакал от болки в гърба при падане по време на инцидента. От болничното заведение уточниха, че се правят изследвания на ученика и след преценка от лекар ще бъде решено дали да остане за лечение в травматологията. При  овладяването на инцидента в ПГ” В. Левски” са пострадали двама пожарникари. Единият е с леки изгаряния, а другия с рана на главата.
От МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” съобщиха и за още един инцидент с избухнала газова бутилка и пострадало възрастно семейство. Инцидентът е станал днес по обяд в частен дом в село Чорбаджийско. Мъжът е настанен за лечение в болницата в Кърджали и е в сравнително добро състояние, докато състоянието на жената налага транспортирането й в специализирано лечебно заведение в Пловдив, уточниха още от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” Кърджали.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай