Отмениха глобата на стопаните на нарочено за заличаване стадо

Елховският районен съд е отменил глобата от 1900 лв, наложена от ямболската дирекция по безопасност на храните на овцевъдите Ана Петрова и Тодор Иванов от Болярово

Отмениха глобата на стопаните  на нарочено за заличаване стадо | StandartNews.com

Елховският районен съд  е отменил глобата от 1900 лв, наложена от ямболската дирекция по безопасност на храните на овцевъдите Ана Петрова и Тодор Иванов от Болярово. През август 2018 г. те не позволиха на ветеринари да влязат във фермата им за да вземат повторни проби, след обявената епидемия от чума по овцете в този район на страната. След отказа на стопаните, подкрепени от защитници-доброволци  от цялата страна, единствено стадото на Ана Петрова не бе ликвидирано и остана. Впоследствие фермата е била заличена, а собствениците не са получили субсидиите си за 2018 г. 
 Днес стадото наброява повече от 300 глави със 191 майки и 111 новородени агнета, съобщи за Радио Стара Загора самата Ани Петрова. Семейството живеело с една пенсия, но продължавало да разчита безвъмездната подкрепа на хора от всички краища на страната, които ипращала слама, фураж и малки парични суми.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай