Петък,

Детските градини в Стара Загора с нови придобивки

От: Стандарт -
Детските градини в Стара Загора с нови придобивки
A
A
A

В детска градина №7 „Светулка” в Стара Загора откриха нова стрийт фитнес площадка.

Целта е да се подобрят двигателните умения на подрастващите и да се поставят основите на здравословните навици, които  да съпътстват личността през целия ѝ живот. Площадката е средство за иновативно подхождане към спорта, с цел намаляване агресията сред  децата, борбата с нея, както и всяка форма на нетолерантност и дискриминация.

„Една от основните социални визии на физическото възпитание и спорт в съвременното общество е тяхната био - адаптационна и психо - регулираща роля, която осигурява на индивида необходима степен на двигателна активност за пълноценна изява във всички сфери на живота. Важна задача, която стои пред колегията на Детска градина №7 „Светулка“ е отглеждането на физически здрави, функционално грамотни  и жизнерадостни деца. За осъществяването на тази задача, решаващо място има и тяхната двигателна активност. Използването на различни форми на физическа култура, както и реализирането на разнообразни спортни дейности осигуряват укрепване и закаляване на детския организъм” споделя директорката Деляна Караиванова.

По думите и в дигиталната ера,  здравословният и активен начин на живот става все по- популярен. Ако е съчетан и с приятни външни условия, се превръща в добро физическо и социално занимание. Стрийт фитнесът е дете на спортната гимнастика и на бодибилдинга. Той зарежда не само със сила и издръжливост, но и дава свобода. Практикуващите стрийт фитнес се отличават с пропорционално развито тяло, защото всеки уред развива най- малко три мускулни групи.

Финансовата стойност на активната спортна стрийт фитнес площадка е на стойност 13 000 лв. и е от делегирания бюджет на детската градина.

 

Росица Въльовска

Община Стара Загора


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички