Детските градини в Стара Загора с нови придобивки

В детска градина №7 „Светулка” в Стара Загора откриха нова стрийт фитнес площадка

Детските градини в Стара Загора с нови придобивки | StandartNews.com

В детска градина №7 „Светулка” в Стара Загора откриха нова стрийт фитнес площадка.

Целта е да се подобрят двигателните умения на подрастващите и да се поставят основите на здравословните навици, които  да съпътстват личността през целия ѝ живот. Площадката е средство за иновативно подхождане към спорта, с цел намаляване агресията сред  децата, борбата с нея, както и всяка форма на нетолерантност и дискриминация.

„Една от основните социални визии на физическото възпитание и спорт в съвременното общество е тяхната био - адаптационна и психо - регулираща роля, която осигурява на индивида необходима степен на двигателна активност за пълноценна изява във всички сфери на живота. Важна задача, която стои пред колегията на Детска градина №7 „Светулка“ е отглеждането на физически здрави, функционално грамотни  и жизнерадостни деца. За осъществяването на тази задача, решаващо място има и тяхната двигателна активност. Използването на различни форми на физическа култура, както и реализирането на разнообразни спортни дейности осигуряват укрепване и закаляване на детския организъм” споделя директорката Деляна Караиванова.

По думите и в дигиталната ера,  здравословният и активен начин на живот става все по- популярен. Ако е съчетан и с приятни външни условия, се превръща в добро физическо и социално занимание. Стрийт фитнесът е дете на спортната гимнастика и на бодибилдинга. Той зарежда не само със сила и издръжливост, но и дава свобода. Практикуващите стрийт фитнес се отличават с пропорционално развито тяло, защото всеки уред развива най- малко три мускулни групи.

Финансовата стойност на активната спортна стрийт фитнес площадка е на стойност 13 000 лв. и е от делегирания бюджет на детската градина.

 

Росица Въльовска

Община Стара Загора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай