Сряда,

Още петима си отиват за гафа със спирките (ОБЗОР)

От: Администратор -
756
Още петима си отиват за гафа със спирките (ОБЗОР)
A
A
A

Оставките заради скандала с търга за спирките в София продължават да валят. Ръководството на Центъра за градска мобилност реши да депозира искането си за напускане. Освен изпълнителния директор Симеон Арнаудов в борда са Надя Маринова, Румен Стоилов, Свилен Кръстев, Тодор Тодоров. Преди тях постовете си освободиха депутатката Ирена Коцева от ГЕРБ и зам.-кметът по транспорт Любомир Христов. Двамата бяха участници в разследването на Нова тв за обществената поръчка, спечелена от съпруга на народната избраничка.

Формално освобождаването на ръководството на ЦГМ трябва да стане от Общинския съвет. ГЕРБ не смята, че скандалът е доказателство за лошо управление на Центъра и основание да се преразглежда поскъпването на билета за градския транспорт, стана ясно от думите на шефа на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Повод за тях беше настояването на съветниците от ДСБ за отмяна на увеличението от 1 лв. на 1.60 заради разкритията покрай търга за спирките.

Междувременно общинарите от БСП внесоха искане до областния управител на София-град за отмяна на решението за новата цена на билетите. Приложиха и подписка на 4000 граждани против увеличението. "Скандалът хвърля съмнение върху целия бюджет на общината и върху прозрачността на работа", каза шефът на червените съветници Калоян Паргов. Колегата му от БСП Борис Цветков пък внесе проект за закриване на Центъра за градска мобилност.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията