Операция по пътна безопасност се провежда в Кърджалийско

В акцията, проведена късно вечерта на 5 март, участваха около 50 служители на Пътна и Охранителна полиция

Операция по пътна безопасност се провежда в Кърджалийско | StandartNews.com

285 моторни превозни средства и 330 лица  бяха проверени за по–малко от два часа от старта на мащабна полицейска операция по пътна безопасност в Кърджалийско.  Констатирани са 85 нарушенията на ЗДвП, съставени са 10 акта и 75 фиша. „Техническите средства са заснели 60 клипа за превишена скорост, като най-голям брой са на главния път в района на село Патица. Като най-чести нарушения още в първия час на операцията се откроиха непоставени обезопасителни колани и неизползване на светлини”, обобщи старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР Кърджали. В акцията, проведена късно вечерта на 5 март, участваха около 50 служители на Пътна и Охранителна полиция в ОД на МВР-Кърджали. В операцията бяха включени сили от всички Районни управления на МВР. Засилен контрол е осъществен за спазване на скоростните режими в населените и извън населените места, установяване на неправоспособни водачи, използване на обезопасителни колани, неправилно изпреварване, спазване на вертикалната и хоризонтална маркировка, проверка за неплатени глоби и невръчени фишове. По главния път към ГКПП „Маказа“ са били  разположени шест технически средства за контрол на скоростните режими.
         
Предвидени са също проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози. „Този вид операции ще се провеждат регулярно на територията на ОД на МВР-Кърджали, като полицейските сили ще се използват на ротационен принцип. Така ще се гарантира максимална обективност при проверките”, заяви директорът старши комисар Атанас Илков.
       
От началото на годината до 1 март 2020 г. 16 са тежките пътнотранспортни произшествия в област Кърджали, няма загинали, има 17 ранени, което е с 2-ма по-малко от същия период на миналата година, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Кърджали

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай