Понеделник,

Община Бургас засажда 200 дървета

От: Стандарт -
Община Бургас засажда 200 дървета
A
A
A

Тази пролет Община Бургас ще засади 200 дървета по улиците „Демокрация“, „Кирил и Методий“, „Юрий Венелин“ и „Климент Охридски“. По тях напредва или скоро ще започне ремонт с полагане на нов асфалт и изграждане на нови тротоари. Новата растителност там ще е от видове с плитка коренова система, подходящи за градска среда.

Община Бургас продължава да изпълнява и програмата "Засади дърво". Тя стартира през ноември 2019 г. по инициатива на кмета Димитър Николов. Нейната цел е да обедини усилията на местната власт с тези на всеки отделен гражданин, за да направим града още по-зелен, но това да се случва по правилния начин, с подходящи видове растителност и на разрешени места, където няма уязвима подземна инфраструктура. От старта на програмата в Бургас са засадени близо 2000 млади дръвчета. Радостното е, че около 300 от тях бяха осигурени от фирми, обществени организации, училища и отделни граждани. Браво на тях и им благодарим!

Община Бургас припомня, че на активни съседи, които поискат да засадят едно или няколко дървета в междублоково пространство, тя ще помогне с удоволствие. За целта можете да се обадете на телефонен номер 056 837 612 – ландшафтен архитект Елена Овчарова. Понеже работата на общинските зелени специалисти е на открито през голяма част от деня, ако не успявате да се свържете по телефона, пишете на следния мейл: e.ilieva@burgas.bg.

Където има желаещи да се включат със собствени сили граждани, Общината ще провери собствеността на терена, ще избере подходящите места и видове, ще достави на място фиданки и ще изкопае гнезда. Когато по този начин засадите нещо ваше до сградата, която обитавате, хубаво е в горещ летен ден да полеете растението с литър вода, да демонстрирате грижата на стопанин.

Повече за програмата „Засади дърво“ прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/40629.

 

* На снимката виждате младата растителност, засадена преди няколко години по ул. „Батенберг“, която замести старите и болни дървета, премахнати с нейния ремонт.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички