Нови седем павилиона в подножието на Перперикон

Нови седем павилиона в подножието на Перперикон   | StandartNews.com

Кърджали. Нови седем павилиона бяха поставени в подножието на Перперикон.Те смениха досегашните дървени сергии, разположени безразборно по пътя към Скалния град на траките.

В един от новите павилиони под Перперикон посетителите могат да поставят печат в специално издадените туристически карти за кампанията „Чудесата на България 2”.

Новите павилиони са изготвени от метална конструкция, на която лицевата страна е стъклена витрина. Вече е намерено и ново предназначение на старите павилиони. В част от тях ще бъдат настанени археолозите, а другата ще се използва като сервизни помещения от охраната и хората по поддръжката на археологическия комплекс. Предвидено е място за медицински пункт. Монтирано е и устройство, отчитащо входните такси.
    
Силен интерес на туристи отчитат на Перперикон през това лято. Сред  чужденците най- много са групите от Франция и Германия, каза Георги Кючуков,  екскурзовод. По думите му много са и българите от различни краища на страната, които посещават Скалния град на траките.

До момента двете светилища в Източните  Родопи -Перперикон и Татул се нареждат сред първите най-харесвани забележителности заедно с популярни обекти като Белоградчик и Магурата, Велико Търново, Баба Вида във Видин, Долината на тракийските царе и Мадара.




 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай