Неделя,

Ноу-хау: Търновци купуват хляб и мляко с биткойни

От: Стандарт -
454
Ноу-хау: Търновци купуват хляб и мляко с биткойни
A
A
A

Квартален хранителен магазин във Велико Търново вече се разплаща с криптовалута,съобщи bgonair. Собствениците стартирали услугата преди седмица, като не се притесняват, че част от оборота им ще е в биткойни.

Великотърновци, които копаят криптовалута, са готови да пазаруват от бакалията. Пенсионерите обаче предпочитат да пазаруват с пари в брой.

"Клиентите имат възможност да си пазаруват чрез биткойни, като транзакциите стават по същия начин като чрез ПОС терминал. В приложението въвеждаме сумата и те сканират QR кода и транзакцията се осъществява", обясни продавач-консултантът Ирена Кръстева.

В кварталната бакалия нямат притеснения, че част от оборота може да е в криптовалута. "Решихме да направим нещо иновативно, затова предприехме това заплащане. Решихме да имаме спестявания и в биткойни", каза собственикът на магазина Росица Стефанова.

"Натрупаната сметка се трупа в приложението, което е дигитален портфейл. Самата сума се трупа като биткойни, не като реални пари", поясни Кръстева.

Оказва се, че има търновци, които са готови да купуват хляб, олио и ориз с криптовалута. За пенсионерите обаче виртуалната валута е непонятна."Бих се възползвал, аз самият имам приложение със спестени средства - криптовалута, бих си купил стоки от първа необходимост, от хранителен магазин", сподели Мирослав Дечев."В кеш е по-добре, не сме свикнали в България с такова нещо", коментира пенсионер.

Предстои във Велико Търново и други търговски обекти да въведат разплащане с биткойни.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията