Нашенче от Испания „на бригада” в Разград

То всяко лято гостува на баба и дядо и се включва в инициативата за деца "Еколято"

Нашенче от Испания „на бригада” в Разград | StandartNews.com

Българче, което живее с родителите си в Испания, ходи „на бригада” в Разград.  11-годишното дете всяко лято гостува на баба и дядо у нас и по време на ваканцията се включва в местната инициатива за деца „Еколято”.

Лятната програма предлага не само обучителни игри и забавления за малчуганите. Освен  развлеченията, децата имат и часове за работа. Те участват в поддържането на зелените площи в града, а кметството им плаща за труда по лев на час.

Тази седмица 30 деца от втора смяна на „Еколято-2019” посетиха Областния информационен център в Разград. Те активно се включиха в организираната за тях дискусия за предимствата да се живее в Европейския съюз. „Гостенчето” от Испания разказа как живеят и учат децата на Иберийския полуосров, а останалите споделиха впечатления от пътуванията си в Англия, Австрия, Италия, Гърция, където те са ходили на екскурзии и почивки заедно с родителите си. Най-интересни бяха преразказите на връстници на малките разградчани, които живеят в чужбина,  за това как учат и се завабляват децата в различни страни на Стария континент.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай