Намериха премръзнал дядо с много пари. Какво стана

Димитър Лозанов спаси 90-годишния Недялко

Намериха премръзнал дядо с много пари. Какво стана | StandartNews.com

Съдбата на премръзнал в преспите дядо, в когото бяха откриха много пари, привлече погледите на цяла България. 90-годишният мъж бе открит в събота край Варна, в местността Ментеше от Димитър Лозанов.

Самият той публикува снимка на стареца в социалните мрежи с призив да стигне до неговото семейство. 90-годишният старец не е могъл да обясни къде живее, съобщи БЛИЦ.

Търсейки негови документи, Лозанов открива портфейл с 1400 лева, след което се обажда в полицията.

„Току-що го намерих измръзнал в местност Ментеше. Не може да говори разбираемо, каза, че живее до комина, но не може да ми обясни, а по лична карта е на друг адрес. Ако го познае някой, оставям го в 3-то РПУ! Казва се Недялко Георгиев Хаджиларски роден 1931 г.“, написа вчера Димитър в личния си фейсбук профил.

Достойната му постъпка предизвика вълна от положителни реакции и адмирации към младия мъж в социалните мрежи. „Закарах го в 3-то РПУ лично ги преброих пред полицаите. На сигурно място е.  Снимах и парите да дам пример на хората, че не всичко е пари. Аз имах 70 лева в джоба си и пак не си позволих изкушението!Надявам се роднините му да вземат отношение относно разполагането му с парите!“, допълни Лозанов в един от коментарите под поста му.

Още в съботния ден органите на реда започнаха да издирват близките на изгубения мъж, най-вероятно страдащ от деменция.

Според част от коментарите във фейсбук възрастният мъж вече е прибран от роднините си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай