Четвъртък,

"Мото-Пфое" дари автомобил и на Община Стара Загора

От: Стандарт -
143
"Мото-Пфое" дари автомобил и на Община Стара Загора
A
A
A

Товарен ван „Ford Courier“ получи днес община Стара Загора от местното представителство на „Мото Пфое“. Автомобила приеха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, които изказаха благодарност за оказаната подкрепа. Преди дни фирмата дари и коли на Столична община с които да се разнася храна на хора в нужда.

„Колата ще бъде използвана по най-рационалния начин за нуждите на Домашен социален патронаж при доставка на топла храна на нуждаещи се възрастни хора, както в Стара Загора, така и в част от селата. Това е голямо улеснение за тези потребители, защото голяма част от тях са и лежащо болни, и са в невъзможност да се движат“, обясни зам.-кметът Иванка Сотирова. По думите й сега обемът на работа се е увеличил, защото освен доставката на обяд,  се извършва и доставка на продукти от първа необходимост.

Кирил Илиев, управител на филиала на „Мото Пфое“ в Стара Загора, връчи ключовете на автомобила на Гергана Тодорова, директор на „Домашен социален патронаж Стара Загора“. Тя ги прие с вълнение и благодарност.

„Инициативата ни започна преди няколко дни. Чрез нея, като социално отговорна компания, искаме да помогнем на хората в тези трудни дни. Ние не за пръв път помагаме на общини и организации, ще продължаваме да го правим. С това се стараем да бъдем полезни “, сподели Кирил Илиев.

Автомобилът е напълно подготвен за път и зареден с гориво. Той ще остане на разположение за нуждите на местната администрация през времето на извънредното положение.

На събитието присъства и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов.

Всеки, който желае да дари стоки и храни - маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884797965.

Дарителската сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми в лева и евро е следната:

УниКредит Булбанк АД

IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;

КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00

Основание за плащане: Дарение – коронавирус

Средствата ще бъдат използвани единствено за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора при пълна отчетност.

Общинският оперативен щаб благодари на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички