Мост свързва село с пътя за Маказа

Започва строителството на мост над река Върбица, който ще свърже село Птичар с международния път за ГКПП "Маказа"

Мост свързва село с пътя за Маказа | StandartNews.com

Започва строителството на мост над река Върбица, който ще свърже село Птичар с международния път за ГКПП "Маказа".  От следващата седмица изпълнителят започва работа по разчистване на трасето на новото съоръжението. Заедно с това геолози ще стартират трасирането, а хидролози вземането на проби от реката. Предстои да започнат съгласувателните процедури с Агенция "Пътна инфраструктура" за връзката с пътя за Маказа и с Басейнова дирекция за ползването на воден обект.

"Целта ни е възможно най-бързо да се започне същинското изграждане на съоръжението и подстъпите към него. Така ние ще изпълним ангажимент, който поехме пред жителите на село Птичар. Мостът ще разреши сериозен битов проблем на хората. В момента до селото се стига по тесен и стръмен път, а в района има и доста участъци със свлачищни процеси ", заяви кметът на община Момчилград Сунай Хасан.

Предвидено е цялата отсечка да бъде с дължина 350 метра, от които 156 метра е мостовото съоръжение. То ще представлява шестотворна стомано-бетонна конструкция със широчина на всеки отвор от 26,10 метра. Широчината на пътното платно на моста ще бъде 6 метра, като са предвидени тротоари по 0,75 метра от двете страни, а също и осветление.

Средствата са осигурени с две постановления на Министерски съвет.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай