Митрополит Киприан с послание за здраве и благоденствие

. Владиката пожела на миряните крепко здраве, да бъдат благоденствени, мирни и святи, а също и да следват пътя на Господ Иисус Христос, защото той е светлината на света

Митрополит Киприан с послание  за здраве и благоденствие | StandartNews.com


   Св. Василиева литургия бе отслужена от старозагорския митрополит Киприан и свещенослужителите от епархията в катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора днес, денят, в който БПЦ чества Обрезание Господне и прославя св. Василий Велики. Владиката пожела на миряните  крепко здраве,  да бъдат благоденствени, мирни и святи, а също и да следват пътя на Господ Иисус Христос, защото той е светлината на света. "Да сме мъдри, единни в Христа и ревностни пазители на Христовия закон, да бъдем в храма Божий, там, където при двама и трима събрани в Негово име, той винаги ще пребъдва", каза още в своето слово архиереят. В празничното богослужение участие взе и църковният хор при катедралния храм.
  В края на службата всички миряни в храма, сред които бяха и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов и областният управител на Стара Загора Гергана Микова получиха благословението на митрополит Киприан. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай