Край морето ще се събере цвета на родната борба

Бургаската спортна зала "Бойчо Брънзов" ще бъде домакин на държавния личен шампионат по свободна и класическа борба при кадетите

Край морето ще се събере цвета на родната борба | StandartNews.com

Бургаската спортна зала "Бойчо Брънзов" ще бъде домакин на държавния личен шампионат по свободна и класическа борба при кадетите. Ще се проведе от 4 до 7 февруари, петък до неделя.

Край морето ще се събере цвета на родната борба в тази възраст. Организатори са клуб "Бургас" и Българската федерация по този спорт. На това състезание ще бъдат спазени всички изисквания на Здравното министерство, свързани с извънредната епидемиологична обстановка, включително и без допускане на публика, съобщиха организаторите.

На първенството в Бургас ще бъдат определени не само шампионите и медалистите в отделните категории в двата стила, а ще бъде избран и състава на националния отбор на България за предстоящите през годината престижни турнири у нас и в чужбина.

Тежката задача да направи правилния избор се пада на старши треньора Николай Дачев, който е наставник и председател на клуб по свободна и класическа борба "Бургас". Досега заявки за участие са подали 130 борци от 20 клуба от цялата страна в класическия стил и 110 от 15 клуба в свободния стил.Очаква се до началото на държавния шампионат бройката да нарасне.Солидно ще е и присъствието на местни момчета от школите на клубовете "Бургас", "Черноморец"- свободна борба и "Черноморец" - класическа борба, които ще се борят за отличията.Първо на тепиха в зала "Бойчо Брънзов" ще излязат класиците. Стартът на квалификациите е в четвъртък от 10:00 часа, а след това са полуфиналите.

Репешажите и схватките за медалите са в петък от 10:00 часа. Награждаването ще започне между 12:30 и 13:00 часа.В събота и неделя идва ред на свободняците. Те ще се борят по същата схема с първоначални квалификации с начало 10:00 часа в събота.

В неделя стартът също е от 10:00 часа. Около 12:30 часа ще започне награждаването в свободната борба и официално закриване на държавното първенство, на което ще присъства и генералният секретар на родната федерация – олимпийският шампион  Валентин Райчев.

Велизар Маджаров  

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай