Вторник,

Кметът на Казанлък пожела успех на новия център за реална телемедицина „Чек Пойнт Кардио“!

От: Стандарт -
788
Кметът на Казанлък пожела успех на новия център за реална телемедицина „Чек Пойнт Кардио“!
A
A
A

Кметът на Казанлък пожела успех на новия център за дигитален мониторинг на пациенти с кардиологични проблеми. Тя посети официалното откриване на центъра в града и разгледа залите за видеонаблюдение. Главният лекар на „Чек Пойнт Кардио“ – уважаваният кардиолог д-р Бойчо Бойчев от Казанлък съобщи, че новият кардио център за телемедицина ще може да обслужва до 5 000 пациенти едновременно денонощно, седем дни в седмицата. Ако е необходимо, ще бъдат изпращани специализирани екипи към пациентите за реакция от две до пет минути. Центърът ще развива грижи към пациентите и онлайн, и офлайн. Специалистите са с над шестгодишен опит.

Иновативното високотехнологично направление в медицината за кардиологичен онлайн телемониторинг д-р Бойчев въвежда през 2010 г. със широк кръг от специалисти в разлинчи сфери и вече през екипите на първия кардио център са преминали повече от 50 000 пациенти. Дигиталното здравеопазване цели пациентът да бъде в центъра на здравната система, да получава навременни грижи, за да се избегнат възможни усложнения. Здравните услуги от разстояние дават възможност пациентът да бъде наблюдаван детайлно вкъщи и при влошаване да се реагира от разстояние.

Напредничавата здравна услуга на „Чек Пойнт Кардио“ е по-популярна в чужбина, където има многобройни успешни партньорства. Срещата на медицината и технологиите е преимущество не само за Казанлък и България, а за цяла Европа и света.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички