Галина Стоянова: Бъдещето на Казанлък зависи само от нас!

Кметът отличи трима казанлъчани за благородни каузи

Галина Стоянова: Бъдещето на Казанлък зависи само от нас! | StandartNews.com

Празникът на град Казанлък започна тази сутрин с издигане на знамената на централния площад „Севтополис“. Кметът Галина Стоянова поздрави своите съграждани. Тя припомни древната история на Казанлък: „Земя - свидетел на исторически събития, земя на бъдеще, живот и съдби. Пепел върху пепел, камък върху камък се изгражда красивият, бял Казанлък.“, разказа Кметът на Казанлък. Тя отбеляза, че все още се спори за произхода на името на града: „Както и да казва историята, всички, които са родени тук са горди казанлъчани. Горди, защото Казанлък не само е запазил своя стар поминък розопроизводството, не само уважава културното наследство на предците си – траките, но и се развива напред и нагоре. Днес Казанлък, благодарение на своите трудолюбиви съграждани се нарежда сред десетте града на България, които носят най-голям принос към брутния вътрешен продукт на държавата.“, посочи Галина Стоянова. „Уважаеми съграждани, това, което е днес Казанлък дължим на нашите майки, бащи, дядовци и предци. Но ние трябва да запомним: Какво е бъдещето на Казанлък – зависи само от нас! Пожелавам Ви да обичате Казанлък и Долината! Да живеете със сърце и радост! Дните Ви да са удовлетворени и пълни със щастие! Трудът Ви да се отблагодарява! Бъдете благословени, защото това е раят на Земята!“, пожела Кметът Стоянова.

За благородни каузи тя отличи трима казанлъчани, допринесли за по-добрия облик и живот в града. Дора Петкова бе поздравена за дългогодишната ярка фолклорна изява „Тъпан бие, хоро се вие!“. Лора Гидимаркова – ландшафтен проектант и технически ръководител на цветния проект за новия цветен часовник, пореден дарен от нея проект за жителите на родния си град. Ибрахим Качан – президент на Ротари клуб – Казанлък за инициативата да монтира пейки за отдих край новата велоалея към Шипка. Кметът Галина Стоянова оцени високо желанието им да подобряват живота на казанлъчани.

Тържеството на площад „Севтополис“започна с церемония по издигане на знамето на града и отслужване на тържествен водосвет за здравето и благоденствието на жителите на общината. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай