Кмет ще командва БСП от Гоце Делчев

Москов атказва да се пренесе за месец на "Позитано"

Кмет ще командва БСП от Гоце Делчев | StandartNews.com

 

За месец соцпартията ще се командва не от „Позитано“, а от Гоце Делчев. Причината е, че кметът на града Владимир Москов поема ръководството на БСП до прекия избор на за нов председател, който ще се проведе на 12 септември. Сегашната лидерка Корнения Нинова излиза от 12 август в неплатен отпуск да си прави кампанията и посочи днес Москов за заместник.

Новината не беше изненада, защото той е заместник-председател на партията с богат организационен опит и със славата на една от най-консенсусните фигури на „Позитано“ 20. Самият кмет- рекордьор, който спечели миналата година 7-ми мандат, обаче заяви, че няма да сяда на стола й в пряк и преносен смисъл. Няма да се включва в лидерската надпревара и не възнамерява да топли мястото й в софийската централа.

„В централата имаме добър и работещ екип, а и лидерският пост в една партия не означава, че трябва непрекъснато да стоиш в кабинета, така че не смятам, че работата ми на кмет ще пострада – повечето време аз ще си бъда в Гоце Делчев”, обясни плановете си  Москов пред вестник Струма.

Той имаше номинация от гоцеделчевската организация на БСП за лидер на партията, но си направи категоричен отвод с мотив, че хората са го избрали за кмет, не за председател. Излиза сега в отпуск, за да събере сили за двойните ангажименти, които го очакват.

Избирът за лидер на БСП е на 12 септември, ако има балотаж, вотът ще е на 19 септември. Шестима са подали документи досега за лидерската надпревара. 52 са номинациите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай