Събота,

Художници от Бургас рисуват как медиците работят

От: Стандарт -
Художници от Бургас рисуват как медиците работят
A
A
A

Национална художествена академия - филиал Бургас и Дружество на бургаските художници, със съдействието на Община Бургас, стартират съвместна инициатива "Солидарни днес, за да творим утре". Тя е в подкрепа на мерките за преодоляване на последиците от Covid - 19.

Творците, въпреки трудния момент, са единни и готови да дадат частица от себе си като морална и материална подкрепа към хората от първа линия, рискуващи живота си за преодоляване на кризата.

"Нашите възможности не са толкова големи, колкото сърцата и душите ни, затова подкрепяме с това, с което можем - с нашия труд, с нашето изкуство", коментира Добрин Вътев, председател на бургаското Дружество на художниците.

"Призоваваме колегите да се включат в инициативата. Поканата е отворена към всички творци от страната. НХА и бургаското Дружество на художниците винаги са работили в партньорство с Общината, винаги сме били единни и неизменно свързани, заедно можем да се справим с всички предизвикателства", заяви  Димо Колибаров, директор на филиала на НХА в Бургас.

По волята на дарителите, с едната част от средствата от продадените творби на бургаските художници ще бъдат закупени защитни средства за медиците на първа линия. С останалото ще бъде поставено началото на фонд за финансиране на проекти на конкурсен принцип, като една от мерките в помощ на свободните артисти.

Община Бургас благодари на художниците за инициативността, както и на други творчески общности, които биха се присъединили към начинанието.

Авторите могат да изпращат снимки на творбите, с които искат да участват, на e-mail: p.parushev@burgas.bg, или на адрес: гр. Бургас, Галерия "Г. Баев", ул. "Демокрация" № 6, с цел подготовка на виртуалната галерия.

Събраните творби ще бъдат публикувани във фейсбук: https://www.facebook.com/events/542108776732365/ . Форматът е отворен и галерията ще се допълва в зависимост от подадените за включване художествени произведения.

Дарителите могат да получат информация за стойността на произведенията на номер 0885 22 62 94. Всеки, който желае да закупи артикул от галерията, трябва да отбележи това в коментарите към него с цел запазване коректността и изваждането му от онлайн изложбата.

 

Средствата могат да се превеждат по следната Банкова сметка:

 

IBAN: BG08SOMB91308424151744

BIK: SOMBBGSF

Банка: "Общинска банка" АД

Вид на плащане: 445100

 

При банков превод, в основание за плащане пишете името на автора и творбата, която закупувате.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички