Хасан Азис венча първите за 2019 година младоженци

Младоженците Севджан и Месут Джафер са от малките хора с големи сърца на България.

Хасан Азис венча първите за 2019 година младоженци | StandartNews.com

Кметът на Кърджали Хасан Азис лично венча първите за 2019 година младоженци, малки хора с големи сърца Севджан и Месут Джафер. Това е празничен ден, който посрещаме с вяра и надежда. Оттук нататък вие ще вървите ръка за ръка в нов живот, каза по време на сватбената церемония градоначалникът и изрази радостта на присъстващите от това, че младите хора са решили да създадат семейство.„Брачните пръстени са знак на съюза между вас, образ на прегръдката. Вярвам, че в основата на съвместния ви живот ще бъдат силата, честността и добротата. Пожелавам ви многобройна челяд и свято семейно огнище”, каза Хасан Азис и  връчи брачното удостоверение на младоженците.  

За нас това е знаково събитие. Искаме цялата година да бъде изпълнена с празнични прояви. Очакваме от младото семейство още поводи за празненства до края на годината, подчерта Шенай Бекир, организатор  на събитието и председател на Областната организация на Съюза на инвалидите в Кърджали. Принос в организацията на сватбеното тържество имат Шенай Мехмедали, осигурила за младоженците букет, шампанско, бонбони, пита, подаръци, и фирма „Видео R”.

Това е първата сватба за 2019 г. в Кърджали. Необичайното е, че Севджан и Месут Джафер са от малките хора на България. Бащата на младоженката Нуртин е председател на организацията на инвалидите в община Черноочене, сподели управителят на Общинското предприятие „Обредни дейности” Моника Атанасова. Тя посочи, че през последните години се наблюдава ръст на бракосъчетанията в Кърджали. През 2017 г.те са били 252, а през миналата 263.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай