Неделя,

Хасан Азис покани кмета на Истанбул в Кърджали

От: Ирина Ангелова -
Хасан Азис покани кмета на Истанбул в Кърджали
A
A
A

Кметът на община Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис се срещна с кмета на побратимената община Одрин, Турция Реджеб Гюркан и новоизбрания кмет на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу по време на тържествените прояви по случай 658-ите исторически Мазни борби.
     
Проведена беше работна среща и закуска, в която участваха още депутати от Републиканската народна партия /CHP/, кметове на общини от тракийската част на Турция. От българска страна на срещата присъстваха Ердинч Хайрулла, член на ЦОБ на ДПС, депутатът от Бургас Севим Али, зам.-председателят на ОбС–Кърджали Кадир Мустафов.
    
„Проведохме разговор с кмета на Голяма община Истанбул Екрем Имамоглу, поздравихме го за победата на местните избори и му пожелахме успех в управлението на мегаполиса Истанбул. Поканихме го да включи Кърджали и региона в предстоящата му обиколка на Балканите и ще се радваме да го посрещнем в община Кърджали”, каза Хасан Азис.
   
Делегация от Кърджали по покана на побратимената община Одрин участва в проявите, свързани с Мазните борби, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното нематериално културно наследство, чрез провеждащия се всяка година край Одрин турнир по пехливански борби „Къркпънар“.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички