Петък,

Казанлък се стяга за “Чудомирови празници 2022“

От: Стандарт -
233
Казанлък се стяга за “Чудомирови празници 2022“
A
A
A

С богата програма от изложби, конкурси и спектакли ще бъдат отбелязани "Чудомирови празници 2022" в Града на розите.

Официалното откриване  ще се състои на 25.03. /петък/ от 16:30 ч. в ЛХМ „Чудомир“ с изпълнение на Донко Марков победител в „Пирин Фолк - 2021г." и Петя Панева, победители в „Гласът на България - 2021“. Присъстващите в музея ще имат възможността да разгледат изложбата „Духът на миналото в традиционното облекло на Чудомировите нашенци“ - оригинали. По-късно вечерта в зала „Любомир Кабакчиев“ от 19:00 ч. ще бъде връчването на 53-рата награда „Чудомир“.

В следващите седем празнични дни, казанлъчани и гостите на града ще имат възможността да посетят „Училище за карикатура“ -  с  Дечко Николов и Николай Фитков, Научната конференция "Под шарената черга": Чудомир рисува и разказва“ с научен ръководител - проф. дин Вера Бонева, различни местни и гостуващи театрални спектакли. В съботния ден /26.03/ ще се проведе традиционния  детски конкурс за изпълнение на хумористична творба - „Чудонемирчета“, а в неделя /27.03/ ще бъде открита  изложбата  „Съкровища от Чудомировия дом“ – вещи на семейство Чорбаджийски. 

Официалното закриване на „Чудомирови празници 2022“ и връчване на 19-тата наградата „Комедийният хит на сезона“ ще бъде на /01.04/ петък от 19:00 ч. зала „Любомир  Кабакчиев“.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията