Гирлянд на славата за рождения ден на Ботев

Кулминацията на проявите е на 6 януари

Гирлянд на славата за рождения ден на Ботев | StandartNews.com

Родният град на поета-революционер Христо Ботев Калофер ще почете 172-годишнината от рождението на своя именит съгражданин с двудневна програма, съобщи кметът на града Румен Стоянов. Началото на проявите е на 5 януари, когато ученици от местното средно училище "Христо Ботев" ще представят "Ние потомците, за посланията на Ботев" в Националния музей "Христо Ботев" в града. По традиция, от 18:00 ч. в едноименното читалище в града ще се състои тържествено събрание по случай годишнината от рождението на поета и революционер Христо Ботев. Слово за великия син на България ще произнесе кметът на Калофер. След това Димитър Селенски и ДТ "Гео Милев" от Стара Загора ще представят моноспектакъла "Щурчето - убиецът на Ботев" по романа на Неда Антонова "Неговата любима". Вечерта ще приключи с празнични илюминации.

Кулминацията на проявите е на 6 януари, когато от 11,30 ч. пред паметника на майката на поета-революционер Иванка Ботева ще бъдат положени цветя и ще прозвучи  стихотворението "Майце си"  в двора на НМ "Христо Ботев".

Веднага след това на мемориалния комплекс на Христо Ботев в града ще се състои митинг-поклонение, посветен на 172-та годишнина от рождението на поета-революционер и ще бъде произнесено слово за великият син на България.

Военнослужещи ще положат "Гирлянд на славата" пред паметника на Христо Ботев в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай