Интересни задачи в програмата на Киноклас Бургас

История на киното, писане на сценарий, операторско майсторство и сценография са само част от темите

Интересни задачи в програмата на Киноклас Бургас | StandartNews.com

Филмът “Сцени от живота на една актриса” на режисьора Иван Владимиров беше поредната интересна задача, върху която работиха 32-мата участници в Киноклас Бургас. Проявата е част от "София филм фест на брега".

След като бяха запознати с различните позиции във филмопроизводството, учениците бяха разпределени в два екипа. След среща с режисьора на работния филм “Сцени от живота на една актриса”, на която той разказа за особеностите на снимачния процес и трудностите, свързани със заснемането на най-новата му творба, двата екипа в момента подготвят сценарии на откъсите, които ще интерпретират по свой начин и ще заснемат в началото на март.

История на киното, писане на сценарий, операторско майсторство и сценография са само част от темите, обсъждани в Кинокласа с видни родни специалисти до момента.

На 25 февруари от 19 до 21 часа в рамките на Киноклас Бургас ще се проведе лекция по монтаж, водена от режисьора Надежда Косева, която е и ръководител на Кинокласа.

Лекцията ще бъде публична и ще се предава на живо във Фейсбук на страницата на “София филм фест на брега”. На 7 март от 11 до 13 часа предстои втора публична лекция на тема "Документално кино" с лектор Христо Димитров – Хиндо.

Всеки желаещ може да гледа, слуша и задава въпроси на страницата на фестивала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай