Сряда,

ICT решения на А1 дигитализират МБАЛ Силистра

От: Стандарт -
688
ICT решения на А1 дигитализират МБАЛ Силистра
A
A
A
  • Многопрофилната болница е със стратегическо значение за лечението на пациенти в региона

Високоскоростен интернет, защитен с Next Generation Firewall, Wi Fi на цялата територия на болницата, видеонаблюдение за прилежащия парк и телевизия с уредени права за пациентите в новото детско и другите стационарни отделения и цялата мрежова свързаност, са ICT решения, които А1 внедри в Многопрофилна болница за активно лечение Силистра (МБАЛ Силистра), за да модернизира и направи възможна работата на близо 600-те служители. Благодарение на мащабния проект за дигитализация, предприет от новото ръководство на болницата през последната година, значително се повишава ефективността при работа с новата електронна „история на заболяването“ и целия медицински софтуер, задължителен за всяко сериозно лечебно заведение от национално значение, предоставянето на болнични услуги и качеството на пациентското изживяване при лечение и престой.

„Технологичните решения, които внедрихме в МБАЛ Силистра, дават на медицинския и административен персонал възможност да развият пълния потенциал на лечебното заведение, което е с ключова роля за населението в региона. Горд съм, че ICT услугите на А1 повишават качеството на обслужване на пациентите и същевременно помагат за гарантиране на цифровата и физическа сигурност на болницата.“, коментира Иван Иванов, старши директор „Корпоративни продажби“ в А1 България.

„Нашата болница е с водещо място в областта на диагностиката и лечението на остри и хронични състояния, голяма част от които по спешност и 24 часа в денонощието без алтернатива в област Силистра. Надявам се, че модернизацията и дигитализацията, която предприехме през последната година, се оценява високо както от многобройните ни пациенти от 7 общини в Североизточна България, така и от висококвалифицирания ни медицински и административен персонал и обществеността. Благодаря на А1 за технологичното партньорство, с което ни помагат бързо да компенсираме критичното изоставане на МБАЛ Силистра в технологично отношение през последните няколко години.“, заяви Д-р Васил Славов, директор на МБАЛ Силистра.

Реализираните ICT проекти за ускоряване на дигитализацията, въвеждането и използването на предимствата на новите технологии обхващат изграждане на необходимата инфраструктура за гарантиран високоскоростен интернет и Wi Fi свързаност на цялата територия на болничния комплекс. Тази част от проекта е завършена за административния корпус на болницата, а в идните седмици ще обхване и останалите сгради на лечебното заведение, които също ще бъдат напълно оборудвани с безжичен Wi Fi с много висока скорост и разделен индивидуално за персонала и пациентите, като за пациентите специално ще бъде предоставян и безплатно, както и допълнителни локални точки за административните кабинети. За сигурността на обменяната през интернет информация А1 внедри и защитна стена от ново поколение Next Generation Firewall, част от богатото портфолио от услуги за киберсигурност на А1.

А1 изгради също и нова кабелна система във всички отделения на болницата, което прави възможно подобряването на пациентското изживяване. По време на престой и стационарно лечение в МБАЛ Силистра пациентите вече могат да гледат качествено телевизионно съдържание, благодарение на внедрената система за телевизия с уредени авторски права. В част от стаите в телевизионната услуга е включен и достъп до спортните канали MAX Sport. В процеса на модернизация част от телевизионните приемници са обновени с модерни 40-инчови LED телевизори, а за малките пациенти в детското отделение на МБАЛ Силистра времето, прекарано в болницата, ще бъде малко по-приятно с любими детски предавания, които могат да гледат на 32-инчови LED телевизори.

Високотехнологичната услуга A1 Video Security осигурява непрекъснато видеонаблюдение едновременно Cloud-базирано и записано върху карта памет за парковите площи на МБАЛ Силистра. Това допринася за повишаване на безопасността за близо 600 членове на персонала, почти 12 хиляди пациенти, лекувани в стационарите, и 15 хиляди пациенти, които преминават през спешното отделение годишно, посетителите и имуществото в рамките на 35 декара от двора на болницата. За целта А1 изгради система, включваща 16 интелигентни камери, записите от които могат да бъдат проследявани в реално време от оторизирани лица от лечебното заведение и да бъде сигнализирано на отговорните органи при необходимост, така че да бъдат предприети навременни мерки в случай на инцидент.

ICT решенията, внедрени от А1 в МБАЛ Силистра, са част от богатото портфолио технологични услуги, които компанията предлага на публичните институции и бизнес организациите по модела „като услуга“. Чрез тях корпоративните клиенти могат да разчитат на консултации за оптималните технологични решения в сферата на софтуера като услуга, инфраструктура като услуга, киберсигурност и „Интернет на нещата“, с които да решават най-належащите си проблеми.

Лекарите и медицинският персонал на МБАЛ Силистра обслужват пациенти от 7 общини в региона - Силистра, Алфатар, Ситово, Кайнарджа, Дулово, Главиница и Тутракан и около 98 хиляди души население, като предоставят консултативна и стационарна помощ при по-тежките случаи, които не могат да се лекуват в общинските болници. Стационарните отделения разполагат общо с 304 легла и 282 по клинични пътеки финансирани от НЗОК.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички