И в Ямбол прокуратурата разследва фалшивите ТЕЛК-решения

Районната прокуратура в Ямбол се е самосезирала по журналистически репортаж, излъчен от bTV, според който хора, които получават инвалидна пенсия заради тежки увреждания, всъщност работят в строителството или са избягали на гурбет

И в Ямбол прокуратурата разследва  фалшивите ТЕЛК-решения | StandartNews.com

Районната прокуратура в Ямбол се е самосезирала по журналистически репортаж, излъчен от  bTV, според който хора, които получават инвалидна пенсия заради тежки увреждания, всъщност работят в строителството или са избягали на гурбет.Това съобщават от държавното обвинение. 
В репортажа е било посочено, че в ромската махала на Ямбол има лица, които според експертно решение на ТЕЛК са освидетелствани с между 75 и 95 процента инвалидност, а в действителност същите не страдали от сериозни заболявания и са работоспособни. 
 Общото между всички случаи била не само диагнозата, но и мястото, от което са издадени решенията - болница "Свети Пантелеймон " в Ямбол. Председател на ТЕЛК-комисията е неврологът д-р Радостин Иванов,чиито подпис стои под спорните документи. 
  На въпроса как хора с 75% и 95% инвалидност работят по строежите или в чужбина д-р Иванов отговорил: "Може да са се възстановили след няколко месеца, инсулта може да е бил 5-6 месеца преди явяването...".Лекарят твърди, че експертизите му били точни, а освидетелстваните явно са получили внезапно подобрение. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай