Изловиха картоиграчи, глобиха ги

Мъжете се събрали в едно помещение да играят карти въпреки забраната

Изловиха картоиграчи, глобиха ги | StandartNews.com

11 души от Бургас са глобени от полицията заради това, че са се събрали да играят карти, въпреки ротивоепидемичните мерки срещу коронавируса. Картаджиите били засечени от униформените на едно място, в помещение и веднага са били разпръснати.

"Това е недопустимо. На всички ще бъдат съставени актове, които утре ще бъдат докладвани на прокуратурата", заяви директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров. Той предупреди, че броят на хората под карантина в Бургаско вече значително е намалял. Това давало възможност на униформените да правят проверки на едно лице по два пъти дневно. За последните 24 часа са били съставени 4 акта за неспазване на карантината.

Активно се използва вече и видеонаблюдението за установяване събирането на лица в паркове, градини и спортни площадки, каза комисар Сотиров.

Кметът на града Димитър Николов съобщи, че 100 души от Бърза помощ ще бъдат тествани за коронавирус с real-time PCR тестове.

Пробите на тестваните в петък служители на полицията, пряко работещи с граждани, сред които и служителите на КПП-тата около града, са били отрицателни, добави комисар Сотиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай