Сряда,

Изловиха картоиграчи, глобиха ги

От: Стандарт -
Изловиха картоиграчи, глобиха ги
A
A
A

11 души от Бургас са глобени от полицията заради това, че са се събрали да играят карти, въпреки ротивоепидемичните мерки срещу коронавируса. Картаджиите били засечени от униформените на едно място, в помещение и веднага са били разпръснати.

"Това е недопустимо. На всички ще бъдат съставени актове, които утре ще бъдат докладвани на прокуратурата", заяви директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров. Той предупреди, че броят на хората под карантина в Бургаско вече значително е намалял. Това давало възможност на униформените да правят проверки на едно лице по два пъти дневно. За последните 24 часа са били съставени 4 акта за неспазване на карантината.

Активно се използва вече и видеонаблюдението за установяване събирането на лица в паркове, градини и спортни площадки, каза комисар Сотиров.

Кметът на града Димитър Николов съобщи, че 100 души от Бърза помощ ще бъдат тествани за коронавирус с real-time PCR тестове.

Пробите на тестваните в петък служители на полицията, пряко работещи с граждани, сред които и служителите на КПП-тата около града, са били отрицателни, добави комисар Сотиров.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията