Неделя,

Гладно мече слиза от Балкана за храна

От: "Стандарт" -
122
Гладно мече слиза от Балкана за храна
A
A
A

Около 2.00 след полунощ мече е видяно покачено на дърво във вилната зона, която се намира в северната част на Сопот. Човекът, който информира, е бащата на момчето, което преди няколко дни на път за дома си видя мечка малко над вилата на спасителите.
„Всяка вечер мечката идва от планината, за да търси храна. Тази нощ я видях в лозето над нас как се катери, защото е гладна. Призовавам ресорните служители да не я убиват, а да я заловят и упоят“, каза Николай Йотов. По думите вече животното не се плаши и от пиратки, защото е хвърлял няколко пъти, но то се връща.
За случая са сезирани служители на дирекцията на НП“ Централен балкан“ и Държавното горско стопанство. Какви действия ще бъдат предприети предстои да стане ясно, след като бъде обсъдено с ръководството на парка. Директорът на горското стопанство в Карлово Златю Кличев каза, че трябва да бъде поставен капан на мястото, където мечката идва. Преди няколко дни вероятно друга мечка в северозападната част на града е спукала гумите на джип, паркиран пред вила.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички